Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-04@09:46:44 GMT

کاهش سازش در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۰۹۴۲۸

کاهش سازش در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی

معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی گفت: متأسفانه سازش‌ها در حال حاضر در حد ۱۳ درصد است که نسبت به سال‌های گذشته کاهش داشته و این نشان می‌دهد تمایل زوجین متقاضی طلاق برای سازگاری و ادامه زندگی، کمتر شده است.

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از روابط عمومی بهزیستی خراسان رضوی، تقاضای ثبت درخواست طلاق در شش ماه اول سال ۱۴۰۰ در خراسان رضوی نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی، این در حالی است که در شش ماه اول سال ۹۹ نسبت به سال قبل از آن نه تنها افزایش نداشتیم بلکه یک کاهش مختصر هم در سامانه نشان داده شده بود.

غلامحسین دلبری گفت: البته باید در نظر داشته باشیم که این آمار، متقاضیان واقعی طلاق را نشان نمی‌دهد چون ممکن است تعدادی  خارج از سامانه «تصمیم» به این جرگه وارد شوند و از سوی دیگر، تصمیمات زوجین برای جدایی، ممکن است از لحظه‌ی فکر تا عمل، یک پروسه زمانی یک روز تا ۶ ماه و بیشتر را در برگیرد.

وی افزود: بنابراین ما از آماری که در سامانه «تصمیم» ثبت می‌شود فقط همین مطلب ثبت تقاضا در زمان حاضر بدون هیچ خروجی و نتیجه‌گیری خاصی را می‌توانیم استخراج کنیم.

دلبری با تأکید بر اینکه ۹۵ درصد خراسان رضوی تحت پوشش سامانه تصمیم است، گفت: تنها در دو یا سه شهر کوچک که مرکز مشاوره یا کلینیک مددکاری وجود ندارد این سامانه فعال نیست و متقاضیان طلاق در این شهرستان‌ها که تعدادشان نسبت به سایر شهرها کم است مستقیما به دادگستری مراجعه می‌کنند و یا در شهرهای همجوار که سامانه در آنها فعال است از طریق سامانه اقدام می‌کنند.

معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه با وجود تلاش‌های روان‌شناسان تحت نظارت بهزیستی و همکاری بسیار خوب دادگستری موفق به افزایش سازش‌ها نشدیم، گفت: تلاش روان‌شناسان و مددکاران در این زمینه ادامه دارد و امیدواریم به درصد بالاتری در سازش دست پیدا کنیم.

وی تصریح کرد: ما سازش به هر قیمتی را درست نمی‌دانیم و معتقدیم اگر سازشی هم صورت می‌گیرد باید با رضایت طرفین، تفکر عمیق و تصمیم پایدار همراه باشد به همین جهت، همکاران روان‌شناس ما در مراکز مشاوره تلاش می‌کنند طرفین را به آگاهی و شناخت کامل برسانند و خودشان در این زمینه که می‌خواهند سازش کنند یا نه تصمیم بگیرند.

دلبری گفت: طلاق همان‌طور که در دین ما گفته شده، مکروه‌ترین حلال‌ها است اما به هر حال، اختیار در دست خود افراد است که می‌خواهند به زندگی‌شان ادامه دهند یا جدا شوند.

معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی تأثیر کرونا و گرفتاری‌های یکی دو سال اخیر در بالارفتن آمار طلاق و درگیری‌های خانوادگی را نسبتا بالا ارزیابی کرد و گفت: آمار ثبت درخواست طلاق در سامانه «تصمیم» به‌خوبی نشان می‌دهد که این رویداد اجتماعی ناگوار، تأثیر منفی بالایی در خانواده‌ها گذاشته و درگیری‌ها، تنش‌ها و خشونت‌های خانگی و در نتیجه بحران‌های خانوادگی را بالا برده است.

وی گفت: در نیمه اول امسال ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر در سامانه «تصمیم» ثبت‌نام کرده‌اند در حالی که پارسال این رقم ۱۳ هزار و ۳۰۰ مورد بوده است.

دلبری افزود: نکته قابل توجه این است که در ارزیابی سال‌های گذشته مشخص می‌شد که ۶۰ درصد درخواست‌های طلاق، توافقی است اما امسال در اطلاعات ثبت شده در سامانه «تصمیم»، این عدد ۴۰ درصد است که نشان می‌دهد طلاق‌ها به سمت دعاوی کیفری و حقوقی میل می‌کند.

معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی تصریح کرد: نکته مهم‌تر اینکه آمار طلاق‌های یک‌طرفه به تقاضای خانم به ۵۰ درصد رسیده در حالی که در سال‌های گذشته این رقم حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد بوده است.

وی افزود: در همین حال تقاضای طلاق یک‌طرفه به تقاضای آقا به ۱۰ درصد کاهش یافته است.

دلبری اظهار کرد: البته برای تحلیل این آمارها باید محققین، کاوش و تعمق بیشتری داشته باشند اما آنچه از ظاهر این آمار می‌توان قضاوت کرد این است که خانم‌ها میل بیشتری به طلاق پیدا کرده‌اند و مردان بیشتر به ادامه‌ی زندگی فکر می‌کنند.

معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی اذعان کرد: متأسفانه سازش‌ها در حال حاضر در حد ۱۳ درصد است که نسبت به سال‌های گذشته کاهش داشته و این نشان می‌دهد تمایل زوجین متقاضی طلاق برای سازگاری و ادامه زندگی، کمتر شده است.

وی یادآور شد: نکته مثبت دیگری که در این گزارش خود را نشان می‌دهد این است که ما در سال‌های گذشته حدود ۱۰ درصد تقاضاها را به طور مستقیم به دادگستری ارجاع می‌دادیم اما در حال حاضر این ارجاعات مستقیم به ۳ درصد رسیده که نشان می‌دهد تمایل زوجین برای مشاوره بیشتر شده است.

دلبری همچنین خاطرنشان کرد: متأسفانه انصراف از طلاق که پیش از این حدود ۵ درصد بود اکنون به یک درصد کاهش یافته که نشان می‌دهد عزم طرفین برای پایان دادن به زندگی خانوادگی، جزم تر شده است.

منبع: فارس

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کاهش پرونده طلاق سال های گذشته نشان می دهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۹۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادگاه‌های صلح در کرمان راه‌اندازی می‌شوند

معاون توسعه حل اختلاف دادگستری استان کرمان بر ترویج فرهنگ صلح و سازش در جامعه تأکید کرد و گفت: دادگاه‌های صلح در کرمان طی ماه‌های آینده راه‌اندازی خواهند شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمان و به نقل از دادگستری کرمان، حجت‌الاسلام محمد امیر ابراهیمی در همایش رؤسا و دادستان‌های سراسر استان کرمان اظهار کرد: ۲۱ هزار و ۵۷۴ فقره پرونده در شرق استان با صلح و سازش مختومه شده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته شوراهای حل اختلاف در شرق استان ۲۱ هزار و۵۷۴ فقره پرونده را با صلح و سازش مختومه کرده‌اند، افزود: شوراهای حل اختلاف شرق استان کرمان در سال گذشته مجموعاً به ۲۶ هزار و ۸۵۱ فقره پرونده رسیدگی کرده و درصد پرونده‌های سازش شده به پرونده‌های مختومه در شوراهای حل اختلاف شرق استان در سال گذشته ۳۷ درصد است.

معاون توسعه حل اختلاف دادگستری استان کرمان با تأکید بر ترویج فرهنگ صلح و سازش در جامعه، از راه‌اندازی دادگاه‌های صلح در کرمان طی ماه‌های آینده خبر داد و گفت: در سال گذشته ۲۶ هزار و ۹۹۵ فقره پرونده به شعب شوراهای حل اختلاف در پنج حوزه قضائی شرق استان کرمان وارد و ۲۶ هزار و ۸۵۱ فقره پرونده با سازش مختومه شده است.

وی با اشاره به فعالیت شعبه شوراهای حل اختلاف ویژه زندان در شهرستان بم بیان کرد: در سال گذشته ۹۱ پرونده به این شوراها وارد و ۱۱۴ پرونده مختومه شده است که از این تعداد ۱۱۰ پرونده به صلح و سازش ختم شده است.

حجت‌الاسلام ابراهیمی یادآور شد: طی سال گذشته تعداد ۱۶ زندانی با کمک شورای حل اختلاف ویژه زندان شهرستان بم از زندان آزاد و به آغوش خانواده بازگشتند.

کد خبر 749712

دیگر خبرها

  • قیمت طلا به کف رسید؟
  • سازش در ۲۲ هزار پرونده قضایی هرمزگان طی سال گذشته
  • ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید
  • کاهش ۲۴ درصدی ورودی پرونده‌های طلاق توافقی در شهرستان بهارستان
  • جریمه نقدی برای متهم پرونده قاچاق دارو در تربت حیدریه
  • جریمه قاچاقچی ۱۷۰ رأس گوسفند مولد در تربت حیدریه
  • تشکیل پرونده قضایی برای ضاربان آمر به معروف در کاشمر
  • ۱۵ درصد گوشت قرمز خراسان رضوی توسط عشایر تولید می‌شود
  • پرونده قضایی برای ضاربان یک آمر به معروف در کاشمر تشکیل شد
  • دادگاه‌های صلح در کرمان راه‌اندازی می‌شوند